For maksimal nydelse bør Iduns æblemjød drikkes ved stuetemperatur af cognacglas. Den har en intens aroma, hvor noter af vanilje, sveske og sødlig eg giver en behagelig forventningens glæde, om den himmerigs mundfuld der er i vente, med en tilsvarende fyldige smag, der længe kærtegner ganen.

 

Det hele startede for over 10 år siden, med ønsket om at kunne lave cider som jeg kendte det fra studietiden i England. Det viste sig dog, at de æblesorter som min frugthave dengang bestod af, ikke egnede sig til dette. Derfor blev der købt nogle træer og podet andre, så der nu er næsten 40 forskellige æblesorter i min vestjyske abildgård samt forskellige pærer og blommer. Alt dyrket uden sprøjtning eller gødskning – træerne er vokset i deres eget tempo.

 

Ingen æbler uden bestøvning, og derfor har jeg også bier. For nogle år siden fandt jeg en opskrift på æblemjød i Tidsskrift for Biavl. Da det samtidigt var en god honningsæson, måtte der eksperimenteres med mjød - æbler var der jo også nok af. Det viste sig at kombinationen af æblemost, honning og aroniabær gav en fortræffelig mjød, der blev endnu bedre af lagring på White Oak fade fra Stauning Whisky. Iduns Æblemjød var en realitet. Den blev ovenikøbet belønnet med en bronzemedalje i 2019 da den deltog i konkurrencen på Mjødens dag.

 

Idun er i nordisk mytologi vogteren af livets træ med guldæblerne, kilden til evig ungdom. Mon ikke hun også havde bier for at sikre den vigtige bestøvning, og lidt æbler tilovers når guderne havde fået deres årlige æble?!  Mjød er i alle tilfælde noget, man i Norden har kendt til gennem flere tusinde år.

Iduns Æblemjød er dog en moderne mjød, hvor kombinationen af æblernes syre og honningens sødme giver en perfekt balance. Denne drik kan let måle sig med hedvine fra varmere himmelstrøg til aperitif, dessert eller en hyggestund. 

Flaske med 50cl.,13 % vol. Koster kr. 250,-
Åbent efter aftale - aften og weekender.

Kontakt: Hedevin, v/ Jesper Andersen, Årupvej 2, 6900 Skjern, CVR-nummer: 16609676
Skriv SMS til Jesper Andersen:  61796075 , så ringer jeg tilbage for at aftale nærmere.
hedevin.dk  •  Copyright © 2022 by "Jesper Andersen"   •   All Rights reserved   •   E-Mail: xxx@hedevin.dk
Cookies. og sporing kun for statistik. Intet videregives til 3. part.
Hedevin             Iduns æble-mjød
SONY DSC
Kontrolrapport